Home Overnachten Charme en verleiding in Villa de Lorgues

Charme en verleiding in Villa de Lorgues

0
Charme en verleiding in Villa de Lorgues

In 2005 rijdt Claudie Caïs rond in de Var. Op weg van Aix-en-Provence richting Cannes. Ze besluit om een stop te maken in Lorgues, een landelijk dorp tussen heuvels die versierd zijn met wijngaarden en dennenbossen. Claudie wandelt in één van de vele steegjes die het plaatsje rijk is en haar oog valt op een oud herenhuis. Het blijkt de zomerresidentie van de bisschop van Fréjus, gebouwd in de achttiende eeuw. Het pand steelt haar hart en na drie jaar hard werken is Villa de Lorgues geboren. ‘Geen luxe en toch rijkdom’, dat is het motto van deze chambres d’hôtes.

De vijf slaapkamers waar Villa de Lorgues over beschikt zijn stijlvol ingericht naar thema. In kamer l’Absolue wordt het gevoel van een loft nagebootst: veel licht, wit en hout. De Provençaalse sfeer is helemaal doorgevoerd in kamer la Bastidane. Aan de slaapkamer grenst een open badkamer en tegenover het bed staat een imposante open haard. Het prachtige houtwerk dat hier is gebruikt stamt nog uit de achttiende eeuw. In kamer la Coquine (ondeugend) doe je een spannende stap terug in de tijd. Claudie geeft zelf de benaming ‘érotisme XVIIIème’. Boven het bed hangt een plafondspiegel versierd met zwarte veren en op verschillende plekken in de kamer hangen foto’s die weinig aan de verbeelding overlaten … Romantiek en intimiteit gegarandeerd. Een lieflijk interieur vinden we terug in kamer La Favorite. Via een klein trappenhuis kom je terecht in de kamer geïnspireerd op de wereld van de mode en parfum. Het plafond is versierd met balken, de gordijnen afgemaakt met kant en parfumflesjes vullen het dressoir. De kamer l’Intemporelle doet zijn naam eer aan, want tijdloos is het zeker. Het interieur is een mix van groen-, blauw- en grijstinten.

Wanneer je de hele dag hebt rondgedwaald in de Var, is het tijd voor wat ontspanning. In de spa van Villa de Lorgues komt iedereen tot rust. Bubbelen in de jacuzzi, genieten van een massage en even zitten in de sauna. Een kopje kruidenthee is ook zeker aan te raden. Pak hierna een boek uit de bibliotheek en neem plaats op de patio met een lekker aperitief, dat Claudie speciaal voor je maakt. In de lente is het één groot feest in de tuin. Als eerbetoon aan haar grootvader die in de parfum werkte, heeft Claudie de tuin aangelegd met vele geuren en kleuren.

Een nieuwe dag breekt aan en ’s ochtends staat er een uitgebreid ontbijt klaar. Afhankelijk van het seizoen eet je in de schaduw van de vijgenboom aan het zwembad of in de authentieke keuken. In kleurrijk aardewerk worden jam, brioches, kazen en ambachtelijke charcuterie geserveerd.

Eén ding is zeker: bij Claudie kom je niks tekort.

Villa de Lorgues

Prijzen (per twee personen per nacht)

l’Absolue            €190

la Bastidane       €145

la Coquine          €175

La Favorite         €160

l’Intemporelle     €170