Home Activiteiten Gendarmerie ontmoet Bardot

Gendarmerie ontmoet Bardot

0
Gendarmerie ontmoet Bardot
Tegel Saint-Tropez voor het museum

Musée de la Gendarmerie et du Cinéma de Saint-Tropez. Een hele mond vol, maar zeker een bezoekje waard.

Het grote gebouw is haast niet te missen op de Place Blanqui. De Franse vlag wappert boven de dik gedrukte woorden ‘Gendarmerie Nationale’. Binnen loop je recht tegen de balie met vriendelijk personeel, dat omringt wordt door souvenirs. Normaal staat dit museum in het teken van de gendarmerie en de films gemaakt in en over Saint-Tropez. Nu ademt de gehele begaande grond Brigitte Bardot uit.

Viva Maria

Nadat je het toegangskaartje door de scanner haalt, sta je oog in oog met een levensgrote foto van BB. De muren hangen vol met foto’s en roze stukjes tekst. Van begin tot eind wordt haar verhaal weergeven. Delen van films spelen steeds opnieuw af op kleine beeldschermen. In een lange jurk met groene strepen en met een hoed vol met veren speelt Bardot in de film Viva Maria uit 1965. Achter een glazen wand is de originele jurk te bewonderen.

Enchanté Louis

Voor de fans van de ‘Le Gendarme’-filmreeks is dit museum een walhalla. Nadat je kennis hebt gemaakt met Bardot kom je op de eerste verdieping in een filmset terecht. Het bureau waar hoofdrolspeler Louis de Funès aan werkt, staat hier in al zijn glorie. Neem plaats achter de typmachine en waan je even in de jaren ’60. In grote kasten staan de verschillende outfits van de gendarmes door de jaren heen. Op de bureaus liggen dossiers met onopgeloste zaken, speciaal voor de bezoekers. Leuk voor kinderen én volwassenen om erachter te komen of er een politieagent in je schuilt.

Op naar de tweede verdieping. Hier staat de befaamde Louis de Funès in levenden lijve. Bijna dan. Het is een bronzen standbeeld op ware grootte (164 cm). In de kamer hiernaast is een kleine bioscoop gebouwd waar stukjes film van de ‘Le Gendarme’-reeks worden getoond. De rest van de kamer is gevuld met rekwisieten uit de films.

Franse racemonsters

In het museum hebben ze ervoor gekozen om het beste tot het laatst te bewaren. In de laatste kamer speelt over de gehele muur een film af waar een achtervolging op de weg wordt ingezet. In de kamer zelf staan twee oldtimers: een lichtgrijze Citroën 2CV en een knalblauwe Simca. Ga achter het stuur zitten en race over de boerenlandwegen. Voor de stoere bezoekers staat er ook een echte gendarme motor klaar.

Neem vooral een kijkje in dit museum als je in de buurt bent van Saint-Tropez. Nog tot januari 2018 staat de benedenverdieping in het teken van Brigitte Bardot.

 

 

Le Musée de la Gendarmerie et du Cinéma
Place Blanqui, 83990 Saint-Tropez
€4 vol tarief
€2 voor tieners, studenten en gendarmes