Home Overnachten Luxe logeren in Pont Royal

Luxe logeren in Pont Royal

0
Luxe logeren in Pont Royal

Gelegen tussen Parc Naturel Régional du Luberon en Parc Naturel Régional des Alpilles vinden we het prachtige Bastide des Micocouliers. Dit familiehuis met vijf slaapkamers en drie badkamers bevindt zich op de grond van vakantiepark Pont Royal en Provence, tussen Aix-en-Provence en Avignon. De bastide met traditionele architectuur ligt aan het eind van een doodlopende weg en is omgeven door 2.000 m² mediterrane tuin. Gooi ’s ochtends de lila gekleurde luiken open en laat de kruidige geuren naar binnen terwijl je een blik werpt op het lonkende zwembad. Je voelt je de koning te rijk.

Pont Royal is eigenlijk een klein dorp waar het altijd vakantie is. De Provençaalse charme spat van de 180 hectare af. Uitkijkend op de vallei van de Durance en tegenover het Lubéron-gebergte maakt dat dit park een ideale vakantieplaats is in de Provence. De sfeer van een dorp wordt goed nagebootst door het centrale plein – inclusief lokale markt en fonteintje – dat omringd is door restaurants en winkels. De Vallée des Loisirs is een deel van het park dat perfect is voor de waterratten onder ons. Met enorme glijbanen, een golfzwembad en een wildwaterrivier ben je de hele dag zoet. Verder vinden we hier een miniboerderij en een manege die ritjes en lessen te paard aanbiedt. Daarnaast heeft Pont Royal één van de grootste golfbanen van Europa die bestaat uit een 18-holes en 6-holes baan.

Nadat de dag is afgesloten met een lekker diner wordt het tijd om terug te wandelen naar Bastide des Micocouliers. De hal beschikt over een hoog plafond met kroonluchter en je kijkt uit op de balustrade. Op de begane grond bevinden zich de keuken met kookeiland, de eetkamer, de woonkamer met openslaande deuren naar het terras, een studeerkamer en een bibliotheek. Ook vind je hier een tweepersoonsslaapkamer met en suite badkamer. De eerste verdieping geeft plaats aan de overige slaap- en badkamers. De master bedroom heeft uitzicht op het zwembad en beschikt over een badkamer en suite. Verder zijn er nog drie tweepersoonsslaapkamers en één grote badkamer. Twee slaapkamers beschikken over een flatscreen televisie met Apple TV, waarvan één TV aangesloten is op een PlayStation. Hoogstwaarschijnlijk de favoriete slaapkamer onder de kinderen.

Buiten vinden we het verwarmde zwembad met ligbedden en aan de rechterzijde een ruim poolhouse. Hierin staat een eettafel voor tien personen, een gasbarbecue en een grote koelkast met vriesvak. Een avondje dineren bij de bastide is ook zeker aan te raden. Sluit de avond dan vooral af met een potje tafeltennis of een wedstrijdje jeu de boules.

Pont Royal is een prima uitvalbasis om de Provence beter te leren kennen. En het zou toch helemaal leuk zijn als je dat kunt doen terwijl je verblijft in de meest royale woning van het dorp.

Bastide des Micocouliers

Prijzen (per week)

Laagseizoen: €4.000

Hoogseizoen: €5.650